Home Geen categorie Muziek als Godsgeschenk

Muziek als Godsgeschenk

Een boer was naar het midden van de polder gelopen. Hij vond dit een goede plek om rustig met God te praten. “Goede God”, zei hij,  “Uw wereld is prachtig. Ik geniet er elke dag van. Daarom vind ik het jammer dat er iets niet klopt.” “Wat kan dat nou zijn,” zei God. “Nou  kijk”, zei de boer, “als iemand mij een mop vertelt, dan lach ik, maar toen mijn kind geboren werd, lachte ik ook. Ik doe twee keer hetzelfde, terwijl ik honderdduizend keer blijer ben met de baby dan met de mop.

Ik zal het nog sterker vertellen. Ik ben eens van mijn paard gevallen en dat deed zo’n pijn, de tranen rolden over mijn wangen. Maar stel je nu eens voor dat mijn kind zou sterven, dan huil ik ook. Twee keer hetzelfde, terwijl het sterven van mijn kind veel erger is dan de val van een paard.”

“Lieve boer”, zei God, “je hebt gelijk, ik ben iets vergeten. Maar ik zal het goedmaken. Ik zal jou en alle mensen die echt willen leven op aarde, muziek geven. Daarmee zul je een stem kunnen geven aan je grootste vreugde en aan je diepste verdriet.”

 

 

 

 

 

 

bron: anoniem

Comments are closed.